Mgr. Jana Mynářová

psycholožka

Vystudovala jsem v druhé polovině 90. let jednooborovou psychologii na Masarykově Univerzitě v Brně, kde jsem se i poprvé setkala s technikami mindfulness díky svému učiteli a vizionáři Mirku Frýbovi. Mám jak psychoterapeutický (1999-2001), tak i koučovací výcvik (2012 – 2013) v technikách mindfulness.

Miluji poznávat vše nové, a to jak ve světě vnějším, tak i uvnitř sebe. Obletěla jsem dvakrát zeměkouli, abych zjistila, že je mi nejlépe doma pod valašskými kopci. Poznávání vnitřního světa prostřednictví mindfulness využívám při práci s lidmi v podobě koučování, terapie a lektorování od roku 2000. Jsem průkopnicí Všímavého koučinku u nás a z angličtiny jsem přeložila knihu Douga Silsbeeho, Všímavý kouč.

Proč mindfulness?

Druhé lidi vedu k poznání, že svět je úžasné místo plné nekonečných možností a je jen na nás, které z nich si svobodně vybereme. Děti jsou naše budoucnost a chci udělat maximum pro to, aby se každé dítě u nás mohlo cítit svobodné a plně zodpovědné za svůj život, za své prožívání i za to, jak přemýšlí. Mindfulness také učí jednoduché způsoby péče o sebe, vytváření psychického bezpečí nezávisle na tom, zda jsou vnější podmínky v životě dítěte příznivé či nepříznivé. Vím, že naplno žít se dá jen přítomností. Je to přesně i tento přítomný okamžik, kdy se dá něco změnit a vytvořit si budoucnost, o jaké člověk sní.